Barion Pixel 10 jel, hogy egy egészségtelen párkapcsolatban élsz - DateBox.hu
Már korábban összeszedtük, milyen az, ha egy harmonikus kapcsolatban él az ember, mit kell éreznie, hogyan viszonyulnak egymáshoz a felek. Természetesen minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, viták és veszekedések. Van, akik meg tudják beszélni a dolgokat, és vannak, akik nem. Lehet, úgy érzed folytonos nyomás alatt vagy, nem lehetsz önmagad a kapcsolatban, mert félsz a párod véleményétől. Ha észreveszed ezeket a jeleket, fontos nem elkerülni őket, érdemes megkeresni a miértjét, hogy ne használjanak ki érzelmileg. Amennyiben úgy érzed, hogy egy romlott és veszélyes kapcsolatban élsz, ne félj segítséget kéni!

Ha a következő jelekből a többség igaz rátok, félő hogy egy egészségtelen kapcsolatban vagy benne.

 1. Kitörő érzelmek

A párod szélsőséges érzelmeket vált ki belőled. Az egyik pillanatban kirobbanó szerelmet érzel, és azt hiszed, a benned égő erdőtüzet semmi nem olthatja ki. A másik pillanatban ugyanúgy lángolsz, viszont nem a szerelemtől, hanem a haragtól, dühtől, vagy a kétségbeeséstől.

 2. Féltékenység

Minden pillanatban a párod ellenőrzése alatt érzed magad, mert annyira féltékeny, hogy már szinte rá se nézhetsz másra, abból is balhé lesz. A féltékenység egészséges, hiszen mindannyian féltünk, hogy elveszítjük, ami a miénk, de a túlzott féltékenység méreg a kapcsolatnak. Meg kell tanulni kezelni.

3. Manipuláció

A párod akar irányítani. Mindent megmond, hogy mit csinálj, vagy éppen hogy csináld azt, amit csinálsz. Persze ez az elején segítségnek tűnhet, de egy idő után már követelőzés. És ha nem az van, amit a párod óhajt? Jön az érzelmi zsarolás.

4. Csak Ő, és senki más

Nagy ritkán találkozhatsz csak a családoddal, amikor ő is ott van, de a barátaidat egyáltalán nem láthatod, mert veszekedés lesz.

5. Szabotálás

A párod egyáltalán nem örül a sikereidnek, és az eredményeknek, amiket elértél. Mindenre csak egy rossz megjegyzése van.

6. Szóbeli bántalmazás

Folyamatosan csak rosszindulatú megjegyzéseket kapsz a párodtól, attól érzi jól magát, ha neked rossz kedved van.

7. Büntetés

A párod felelőssé tesz azért, hogy ő boldognak érezze magát, és ha nem így van, megbüntet miatta a viselkedésével, mint például, hogy nem szól hozzád, vagy megjegyzéseket tesz.

8. Bizonytalanság

Félsz önmagad lenni, mert nem szeretnéd, hogy a párod kritizáljon.

9. A felelősség áthárítása

Teljesen mindegy, hogy meg sem szólaltál, de mindenért te vagy a hibás. Téged okol a párod, ha nem sikerül neki egy állás megszerzése, vagy hogy a veszekedések miattad robbannak ki.

10. Hűtlenség

Nem feltétlenül megcsalásról van szó. Ide tartozik az is, ha a párod egyáltalán nem úgy viselkedik veled, mintha együtt lennétek. Például másik lány után fordul az utcán úgy, hogy fogja a kezed, magadra hagy, ha egy ismerősével találkozik, vagy ugyanúgy Tinderezik, mint mielőtt összejöttetek.

By Nóra Hellenpárt

Megosztás:

Hozzáadtad a kívánságlistádhoz
Kívánságlista
Ezt a terméket adtad hozzá a kosaradhoz:
Kosárhoz